The Local House: Alaçatı'nın Özünü Tadın

The Local House’ta Ali Şef’in mutfak dehasıyla büyük gurur duyuyoruz. Mutfaktaki sanatı, yemek yemeyi olağanüstü bir deneyime dönüştürdü. Duyuları büyüleyen lezzetler yaratma tutkusuyla Ali Şef, tat ve dokuyu yeniden tanımlayan imza niteliğindeki yiyeceklerden oluşan bir seçkiyi özenle hazırladı. Her bir eser, mükemmelliği sunma konusundaki kararlılığının bir kanıtıdır. İlk lokmadan son lokmaya kadar, sadece Ali Şef’in sunabileceği eşsiz lezzetlerin ve kusursuz sunumun tadını çıkaracaksınız. Her yemeğin bir başyapıt olduğu The Local House’ta onun mutfak sihrini keşfedin.

New York Burger

İmza burgerimizin büyüsünü deneyimleyin! Burger ekmeğinin en kremsi halini, ince ince doğranmış ve Alaçatı’nın dağ kekiği ve konfit sarımsağının tazeliğiyle demlenmiş 28 gün dinlendirilmiş dry aged bonfile ile harmanladığımız eşsiz tarifimizle başlıyoruz.

Bu burgere özel soslarımızı da eklediğinizde lezzet dolu bir ziyafet sizi bekliyor!

Mükemmelliğin Tadını Çıkarmak: Ali Şef'in Mutfak Sanatları

Yaban Semizi Salatası

Yabani semizotu, ekşi kuzu kulağı ve Urla sakız enginarı gibi yerel malzemelerden oluşan ve hepsi alevde pişirilen eşsiz salatamızın tadını çıkarın.

Dağ çileği ve taze bezelye ile zenginleştirilen bu salata, tazeliğin bir kutlamasıdır. Salatamızı farklı kılan, doğal, yerel pazar malzemeleri kullanmaya olan bağlılığımızdır. Hatay Sürk peyniri ve Bergama tulumu ile zengin dut pekmezi salatamızın lezzetini arttırıyor.

Bu sadece bir salata değil; lezzet dolu bir deneyim.

Orzo Ahtapot

Şefin balık mezatından gelen taze ahtapot, aromatik baharatlar ve Hatay’ın soğuk sıkım zeytinyağı ile konfi usulü pişirilir ve ince bir meşe dumanı aroması aşılanır. Közlenmiş domates ve yerel Urla şaraplarıyla zenginleştirilmiş kuskusumuz ahtapotu tamamlar.

Bu lezzetler birleştiğinde, ortaya çıkan Alaçatı esintisinin taşıdığı hoş bir meşe kokusu, gerçekten eşsiz bir mutfak deneyimi yaşatıyor.

Orzo Ahtapot

Şefin balık mezatından gelen taze ahtapot, aromatik baharatlar ve Hatay’ın soğuk sıkım zeytinyağı ile konfi usulü pişirilir ve ince bir meşe dumanı aroması aşılanır. Közlenmiş domates ve yerel Urla şaraplarıyla zenginleştirilmiş kuskusumuz ahtapotu tamamlar.

Bu lezzetler birleştiğinde, ortaya çıkan Alaçatı esintisinin taşıdığı hoş bir meşe kokusu, gerçekten eşsiz bir mutfak deneyimi yaşatıyor.

The Local Anne Köfte

Bu yemeği hazırlarken annelerimizin lezzetli ev yapımı köftelerine dair çocukluk anılarımızdan ilham aldık. Yağsız dana kıymamızı galeta unu, maydanoz ve eşsiz bir baharat karışımıyla birleştirdik.

Ekstra lezzet için tatlı beyaz soğanı sumak, kimyon tohumu ve soğuk sıkım zeytinyağı ile harmanladık. Izgarada sebzelerle birlikte pişirilen bu yemeği ev yapımı patateslerimiz ve muhammara sosumuz tamamlıyor.

The Local İskender

Klasik İskender yemeğini alışılmışın ötesine taşıyoruz. İşe 28 gün boyunca özenle dinlendirdiğimiz etleri ince ince dilimleyerek başlıyoruz.

Köy domateslerini fırında közlerken, özel İskender sosumuza tuzlu tereyağı ve taze Ege baharatlarının zengin lezzetlerini ekliyoruz. Son olarak tüm bunları tereyağlı pide ekmeği üzerinde sunuyoruz ve Denizli’den Yanık yoğurdunun hoş bir dokunuşunu ekliyoruz. Böylece ortaya sıradan olmayan, ağız sulandıran bir yemek çıkıyor.

The Local İskender

Klasik İskender yemeğini alışılmışın ötesine taşıyoruz. İşe 28 gün boyunca özenle dinlendirdiğimiz etleri ince ince dilimleyerek başlıyoruz.

Köy domateslerini fırında közlerken, özel İskender sosumuza tuzlu tereyağı ve taze Ege baharatlarının zengin lezzetlerini ekliyoruz. Son olarak tüm bunları tereyağlı pide ekmeği üzerinde sunuyoruz ve Denizli’den Yanık yoğurdunun hoş bir dokunuşunu ekliyoruz. Böylece ortaya sıradan olmayan, ağız sulandıran bir yemek çıkıyor.

Whatsapp
1
The Local House'a Hoşgeldiniz!
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?